Sobre Jordi Esteva en Llegeix Barcelona


La página LlegeixB@rcelona es una iniciativa de la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès y de las Bibliotecas del Distrito de Horta-Guinardó de Barcelona, pensada para el fomento de la lectura y la difusión de las actividades de dichos centros. Recientemente me pidieron una colaboración y decidí enviar este texto (en catalán) sobre el libro de viajes Socotra. La isla de los genios, que Jordi Esteva publicó el año pasado en el sello Atalanta, y por la que obtuvo el V Premio Camino del Cid de Literatura de Viajes en 2012.

El artículo se completa con un comentario del fotógrafo Xavier Mulet sobre la obra de Jordi Esteva.

La literatura de viatges esdevé quelcom més que un génere si ultrapassa el quadern de ruta i la vida bufa com un vent de popa a cada pàgina, mentre la mirada de l’escriptor agafa el timó. És a dir, quan hi ha una tasca d’evocació del viatge i l’autor ordena els seus records i la seva experiència amb una intenció, per dir-ho així, poètica i de sentit. Jordi Esteva és autor d’alguns dels llibres clau del gènere (acceptem encara aquesta etiqueta), amb referents de la literatura de viatges contemporània a casa nostra com Los árabes del mar, i sobretot, és un nòmada a la recerca d’emocions i aprenentatge, un explorador de la geografía humana i de la seva memòria.
Leer el artículo completo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*